Ovanlig trafikolycka på riksvägen – mc-förare körde omkull

Mc-förarna fick en obehaglig överraskning – när det helt plötsligt var två eltrådar uppsatta över riksväg 40. En av förarna panikbromsade och körde omkull.

Den här eltråden spändes upp över riksväg 40, i samband med att 15-20 kor skulle passera vägen. Eltråden gjorde att en kvinnlig mc-förare tvärnitade och körde omkull.

Den här eltråden spändes upp över riksväg 40, i samband med att 15-20 kor skulle passera vägen. Eltråden gjorde att en kvinnlig mc-förare tvärnitade och körde omkull.

Foto: Polisen/Arkiv

Vimmerby2024-04-30 21:00

Den ovanliga händelsen skedde i höjd med Tjurstorp, mellan Vimmerby och Mariannelund, en sommardag i juli 2023.

Ett par från Stockholm var på väg mot Hjältevad för att träffa några vänner. Allt rullade på som planerat – fram till Tjurstorp. Där såg paret att det stod en man vid sidan av vägen och vinkade frenetiskt. I polisförhör har kvinnan berättat att hon inte ville stanna för en okänd man, utan hon fortsatte köra i 90 kilometer i timmen.

Anledningen till att mannen vinkade frenetiskt var att han hade satt upp två eltrådar över riksvägen, i samband med att han förde över 15-20 kor till andra sidan vägen där de skulle beta.

Den manlige mc-föraren upptäckte faran i tid och lyckades bromsa. Kvinnan bromsade också – men hon tvärnitade så hårt att hon tappade kontrollen över motorcykeln och körde omkull. Lyckligtvis klarade hon sig med lindriga skador.

I polisförhör har mannen som spände upp eltrådarna erkänt att han agerade oaktsamt och inte hade någon annan varningsutrustning. Han säger att det var en engångsföreteelse och att han godkänner ett strafföreläggande. Samtidigt säger han att det inte var någon el i trådarna, och att han hann släppa ner trådarna till marken i tid.

Mannen, som är 30-årsåldern, är misstänkt för "Framkallande av fara för annan" och det har lämnats in en stämningsansökan till Kalmar tingsrätt. I åtalet står det att han utsatte Stockholmsparet för livsfara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!