Över en timmes kötid till ALV

I vanliga fall tar det tre minuter att köra från Björkbacken till Astrid Lindgrens Värld. Under ALV:s högsäsong ligger körtiden på över timmen. - Det är inte så mycket vi kan göra i dagsläget, säger vice vd Mia Thelin.

Här var det stopp. I tisdags hade många ALV-besökare svårt att ens ta sig in i Vimmerby.

Här var det stopp. I tisdags hade många ALV-besökare svårt att ens ta sig in i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2014-07-17 06:48


Astrid Lindgrens Värld går för högtryck. Både maj och juni månad har inneburit besöksrekord - men det är fortfarande juli som är sagoparkens absoluta högsäsong. Det har säkert ingen som varit ute i trafiken i Vimmerby i veckan missat. Under hela förmiddagarna har Lundgatan varit igenkorkad med besökare som förstås inte vill något hellre än komma fram.
Istället har de fått köa. Och köa. Och köa lite till. I tisdags var stora delar av riksväg 40 öster om Åkeborondellen igenkorkad. Kötiden från Björkbacken till Astrid Lindgrens Värld låg på ungefär en timme.
- I tisdags var jag uppe vid Björkbacken vid 11.30 och det gick väldigt långsamt. Det är klart att många tycker att det är jobbigt, man har åkt länge och har barn i bilen och har planerat en dag i parken mellan 10 och 18... Men väl framme hos oss är det få som är arga och klagar. Många har förståelse för att det tar tid när vi har så många besökare.
I tisdags hade ALV flest besökare för det här året då 10 043 personer äntrade sagoparken. Parkeringen var smockfull.
- Från parkeringen och in i parken är det smidigare än någonsin. Men i övrigt är det inte så mycket vi kan göra i dagsläget. Många kommer till parken via yttre ring.

"Klart att det påverkar"
Infrastrukturen runt Vimmerby har varit aktuell under den senaste tiden.
- Vi pratar om det här jättemycket och det är klart att vi väntar på en infrastruktur som kan göra det här mycket bättre. För oss och hela Vimmerby är det jätteviktigt att få till en bättre infart.
Hur stort är problemet?
- Det är klart att det påverkar oss. Samtidigt är vi oerhört fokuserade på parken och på att ge besökarna ett bra bemötande när de väl är där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om