Över nio miljoner plus för Vimarhem

En vinst på över nio miljoner. Det är bästa resultatet någonsin för Vimarhem i Vimmerby.

Vimerhems ordförande Michael Svensson (S) är nöjd över att bolaget kan redovisa en rekordvinst på den öppna bolagsstämman på onsdagen.

Vimerhems ordförande Michael Svensson (S) är nöjd över att bolaget kan redovisa en rekordvinst på den öppna bolagsstämman på onsdagen.

Foto: JK

Vimmerby2018-05-15 21:35

Det gör att det är en nöjd ledning för det kommunala bostadsbolaget som i morgon möter hyresgäster och andra intresserade Vimmerbybor på den öppna bolagsstämman.

– Vi är absolut nöjda med resultatet för bolaget, det stärker upp vår soliditet, säger styrelsens ordförande Michael Svensson (S).

Resultatet för 2017 stannar på 9,1 miljoner kronor före bokslutsdisposition och skatt. Det är nästan dubbelt så bra jämfört med året före och 15 gånger bättre än budgeten för 2017 som låg på plus 600 000 kronor.

Hyresintäkterna har ökat med två miljoner jämfört med 2016.

– Vi har tidigare haft en del outhyrt, men i fjol var det mesta uthyrt, säger Michael Svensson.

det ger en effekt på cirka 1,2 miljoner.

Den stora förklaringen till rekordresultatet finns bland lägre kostnader än väntat. Driftkostnaderna ligger 3,5 miljoner kronor lägre än budget. bland annat har uppvärmningen varit 1,2 miljoner billigare.

Även underhållet har kostat mindre än beräknat under 2017. Visserligen nära en miljon mer än året förre, men ändå drygt tre miljoner lägre än budget.

- Det kan bero lite på vilka underhållsarbeten som hinns med och det kan flyttas om mellan olika projekt, säger Michael Svensson.

På finanssidan gör bolaget ett underskott på drygt sex miljoner kronor.

Sammanlagt ger det här rekordvinsten på 9,1 miljoner. den högsta någonsin.

- Vad jag vet har vi aldrig haft bättre resultat.

På onsdag har Vimarhem öppen bolagsstämma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!