Överskott på 44 miljoner

Kommunen gör ett överskott på 44 miljoner kronor 2012. Trots att flera verksamheter kostat långt mer än beräknat väger ökade intäkter upp och kommunen redovisar ett rekord-stort överskott.

Vimmerby2013-02-15 07:18

- Jätteroligt och det kommer mycket lägligt nu när vi ska bygga det nya äldreboendet. Nu kan vi hålla ner lånen och sätta in mer eget kapital, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk, M, i en kommentar till det bokslut som läggs fram för kommunstyrelsen nästa vecka.
I tvåårsbudgeten för 2012-13 räknade kommunen med ett överskott på i bästa fall 40 och i sämsta fall 24 miljoner per år.

Tungt för nämnder
Men flera nämnder har gått med kraftiga underskott, socialen minus 18 miljoner, teknik- och service minus 8,5, medan andra som barn- och utbildning ligger på åtta miljoner plus. Totalt har nämndernas verksamheter kostat 21 miljoner mer än budgeterat.
- Det är inte bra, men det är svårt att veta vilka behov av placeringar, personliga assistenter och LSS-behov vi har och det här är rättighetslagar som vi är skyldiga att leva upp till, säger Micael Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om