Ovisshet om avtal bakom uppsägningar

Kommunen vill fortsätta köpa turisttjänster av Vimmerby Turism- och Näringsliv.

Vimmerby2011-01-13 07:29

Men den databas bolaget fick till skänks från Vision Vimmerby vill kommunen ha tillbaka.
- Den tycker vi ska följa det operativa näringslivsarbetet och det tar kommunen in i sin egen organisation nu, och då behövs de uppgifter som finns i basen, säger Micael Glennfalk, M, sedan kommunstyrelsen haft en diskussion kring samarbetet med det till 30 procent kommunägda bolaget, Vimmerby Turism- och Näringsliv.
Kommunen sade upp näringslivsavtalet i december 2009. Då av formella skäl och för omförhandling kring några punkter i uppdraget. Något nytt avtal har det inte blivit. Efter valet i höstas tog kommunstyrelsen ett inriktingsbeslut om att lägga det operativa näringslivsarbetet inom sin egen organisation.

Turistavtal t.o.m 2011
Tanken är att VTN ska fortsätta sköta inflyttarservicen, starta eget-arbetet och turismen, där turistbyrån är en väsentlig del. Turistuppdraget regleras i ett eget avtal som löper till och med 2011.
- Vi har avsatt pengar till turismservicen för 2011, och vi vill att VTN ska fortsätta driva turistbyrån och turismen åt kommunen. Vill inte VTN sälja tjänsterna till oss, vill vi veta det, säger Micael Glennfalk.
Han vill inte kommentera VTN:s beslut att säga upp de anställda på turistbyrån.
- Det är bolagets sak, och jag kan inte kommentera det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om