Ovisst elpris risk för VEMAB

Elpriset ligger lågt för tillfället. Det gynnar konsumenterna. Exempelvis fick Vimmerby Energis kunder med vårflodsel ytterligare en sänkning för närmaste året. Samtidigt är ovissheten med elpriset ett dilemma för elproducenterna. Något som påverkar investeringen i ett kraftvärmeverk vid Tallhollmen som beräknas kosta drygt 400 miljoner kronor.

Vimmerby2013-08-14 06:18

- Ja, eftersom projektet innehåller en satsning på en betydande elproduktion har priset på el betydelse för ekonomin, säger Roger Carlsson vd för Vimmerby Energi- och Miljö AB.
Prisutvecklingen på el är oviss. De senaste åren har trenden varit nedåtgående. Det har till exempel Vimmerbyborna som har avtal med Vemab om vårflodsel märkt av. I fjol sjönk priset markant och efter senaste inköpen under april och maj blev priset 44,8 öre plus skatt och nätavgift för det kommande året. Det innebär en sänkning med ytterligare ett par ören för abonnenterna.
- Man kan säga att vi har historiskt låga elpriser på marknaden i dag, säger Roger Carlsson.
Samtidigt är det så kallade spotpriset på elbörsen högre i juli i år än föregående år.
- Det skiftar snabbt. Den torra våren och sommaren har lett till mindre vatten i dammarna och pressar upp priset,så det finns risk för högt elpris i vinter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om