Och trots att det bara är försäsong törs han redan säga att det här blir en exceptionell sommar.
– Vi ser redan på bokningarna att det blir den bästa någonsin.
Det är full rulle på turistboendet Oxgården när de flesta barnfamiljer hunnit få frukost i magen. De flesta är laddade för en dag i ALV, ett stenkast bort.
Försommaren har startat ovanligt bra.
– Det har varit fullbokat varje helg under våren och sedan i onsdags är det helt fullt. Dessutom upplever vi att det är ovanligt många utländska turister här, för att vara så tidigt på säsongen, säger Staffan Samuelsson, som tror att det delvis kan handla om en fördröjd ”Bröderna Lejonhjärta-effekt”.
Oxgården har idag totalt 350 bäddar, där inte minst tvåfamiljshusen bokas tidigt. Efter att sista etappen om 150 bäddar byggdes 2015 har trycket ökat på serveringen.
– Vi växte helt enkelt ur kostymen och hade inte riktigt planerat för att vi inte bara hade 150 personer till som skulle sova här, utan också äta mat, checka in, äta glass, få tips och råd. Det blev ett enormt tryck på receptionen och för att kunna ge bättre service beslutade vi att separera incheckning och servering.
Nyligen kom en ny food truck på plats – eller snarare illusionen av en foodtruck enligt tidigare prövad modell.
– Vi har fått väldigt positivt gensvar efter att vi klädde in gamla macken med fotoduk, som ger illusionen av ett Oxgården i miniatyr. Här är det lite samma sak, där en bild av en 50-tals Citroën ser ut som en foodtruck. Här satsar vi på italiensk pizza inspirerade av Paolo Robertos recept.
Nu utvecklar också Oxgården samarbetet med Åbro Bryggeri.
– Vi blir först i Sverige med att använda ett nytt kylsystem för fatöl, som gör att vi kan tappa lite mera udda sorter på fat. När Åbro kommer igång med mikrobryggeriet nästa år kan man även testa nya ölsorter här hos oss.
Med en vecka kvar av juni ser Staffan Samuelsson redan en rekordsommar framför sig.
– Det blir den bästa någonsin.