På måndag smäller det

Nästa vecka tar många av landets 300 000 älgjägare ledigt och drar till skogs. Annika Dahlman är en av dem.- Det är klart man är laddad inför älgjakten - det är härligt att sitta i skogen. Särskilt om det är lite väder.I år har hon dessutom haft turen att vinna två jaktresor och fick chansen att jaga älg i Jämtland redan i september.

Vimmerby2012-10-06 04:06


Åtminstone två dagar tar Annika Dahlman ledigt från jobbet på förskolan i Vimmerby nästa vecka för att sitta på pass och vänta.
Det är det hon gillar bäst.
- Naturupplevelsen är helt oslagbar. Att bara vara där i skogen och vänta på älgen. Man får se så mycket andra djur också. En gång satt jag blickstilla i en halvtimme och hade en lekande rävunge bara tio minuter ifrån mig. Nån annan gång kan man sitta och kolla på en mus som jobbar bland löven.
Annika Dahlman var en av tio personer som vann en plats i Svensk Jakts älgjakt i Hammerdal, Jämtland och i september var det dags. Då var det nära att hon fick se annat än lekande rävungar och jobbande skogsmöss.
- Det är mycket björn i området och när vi var ute på kvällspromenad såg vi helt färsk spillning och färska spår. Då blir man lite spänd. Upplevelsen i Jämtland var fantastisk och där fälldes en udda 18-taggare, den största älg jag någonsin sett. När jag satt en tidig morgon och såg solen gå upp över trädtopparna och hörde hur hunden fått spår på älg, då visste jag precis varför jag blivit jägare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om