På väg mot vuxenlivet

- Ett tag var jag så säker på vad jag ville men nu har jag börjat tvivla - det finns ju så mycket mer än grafisk design. Therése Hasselkvist vill hitta jobbet hon trivs med, jobbet som får henne att utvecklas. - Men just nu vet jag faktiskt inte vad det är för jobb.

Vimmerby2011-03-12 05:05


Ibland saknar hon skolan. Att hon skulle sakna klasskompisarna visste hon redan i förväg. Men hon Therése Hasselkvist säger att hon också saknar strukturen, tryggheten i att ha sina läxor, någon som säger till en vad man ska göra.
- Det är en helt annan sak att plugga på distans. Det krävs självdisciplin och att jag tar tag i det själv. Å andra sidan har jag fått mycket mer och en annan typ av fritid.

"Valde rätt"
Hon minns lyckoruset den där dagen i juni 2010, när hon tog studenten.
- Man var så himla glad och samtidigt så ledsen. Men framtiden kändes bara ljus, man hade allt framför sig. Och det har jag ju nu också.
Under sommaren jobbade hon för magasinet Vimmelby, skrev, fotograferade och layoutade. Därefter har hon haft tillfälliga fotojobb för olika företag och har också en egen blogg.
Hon valde rätt när hon valde mediainriktningen på samhällsprogrammet och vet fortfarande att hon vill jobba inom media. Men det tydliga spår hon tidigare haft har börjat spreta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om