På väg tillbaka

För tre år sedan tvingades Carina Fröberg, 51, ge upp sin sy- och textilaffär på Storgatan i Vimmerby. Efter många läkarundersökningar hade hon fått sin sjukdom fastställd... Det var MS. - Jag trodde aldrig att jag skulle komma ut i arbetslivet mera, men jag har fått jättebra hjälp i Västervik och nu trivs jag förträffligt och arbetsprövar, säger Carina.

Carina Fröberg har hittat tillbaka en bit i livet efter att ha drabbats av MS. Nu arbetsprövar hon ett par förmiddagar i veckan.

Carina Fröberg har hittat tillbaka en bit i livet efter att ha drabbats av MS. Nu arbetsprövar hon ett par förmiddagar i veckan.

Foto:

Vimmerby2007-10-16 06:06

Carina Fröbergs fall kan man säga har aktualiserats i och med en undersökning som gjorts av NHR kring rehabiliteringen för neurologiskt sjuka dels i landet totalt, dels i Kalmar län och på lokal nivå i Vimmerby.
Och det är inget bra betyg som Kalmar län får. Hela 60 procent av de tillfrågade anser anser sig inte kunna påverka rehabiliteringen och att informationen är dålig. Nöjdheten ligger på 50 procent, men i Jönköping och Östergötland är den siffran hela 80 procent.
Det finns alltså stor kritik över den information som ges och den möjlighet som finns att påverka rehabiliteringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om