Pappa kräver skadestånd

En pappa i Vimmerby kommun kräver socialen på skadestånd. Han anser att socialen bär ansvar för skador som uppstod när sonen omhändertogs med tvång mot pappans vilja. Elvaåringen fick en fraktur i foten när han hoppade sex meter från andra våningen i ett försök att rymma tillbaka hem till sin pappa.

Vimmerby2010-11-26 07:35

För en dryg vecka sedan fick pappan rätt när Kammarrätten i en dom ansåg att socialnämndens beslut om tvångsåtgärder var felaktigt. Rätten beslutade att tvångsplaceringen omedelbart skulle upphöra och att pojken direkt skulle tillbaka till pappan i Vimmerby.

"Socialen ytterst ansvarig"
Enligt pappan har pojken skadats sig, dels i samband med tvångsomhändertagandet under bilfärden till HVB-hemmet i närheten av Tranås, dels en fraktur i foten när han första natten hoppade från andra våningen för att ta sig hem till pappan i Vimmerby igen. De skadorna har dokumenterats på Höglandssjukhuset i Eksjö.
- Eftersom socialen på ett lagvidrigt sätt tagit över vårdnaden, bär man också det yttersta ansvaret för det som inträffat, anser pappan i en skrivelse till socialförvaltningens chef Hans Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om