Parkering för 200 bilar vid Ceos

I den nya reviderade detaljplanen för östra Ceos finns en parkeringsplats för minst 200 bilar och en vänplan för bussar. Sedan tidigare finns också en rondell och en ny infart till både fotbollsanläggningen och det blivande industriområdet.

Så ser den reviderade planen för nya industriområdet på Östra Ceos ut. En parkeringsplats för minst 200 bilar är tänkt bakom en läktare på konstgräsplanens södra sida. Skiss Vimmerby kommun.

Så ser den reviderade planen för nya industriområdet på Östra Ceos ut. En parkeringsplats för minst 200 bilar är tänkt bakom en läktare på konstgräsplanens södra sida. Skiss Vimmerby kommun.

Foto:

Vimmerby2012-05-22 06:22


Den reviderade planen är nu utställd för granskning. I ett tidigare samråd i vintras fick de närmast berörda sakägarna och ett antal myndigheter yttra sig över planförslaget. Av samrådsredogörelsen framgår att flera påpekat behovet av en parkeringsplats för fotbollsanläggningens räkning, bland annat teknik- och servicenämnden, kultur- och fritidsnämnden samt Vimmerby IF.

200 bilar
Det tillgodoses i den nya planen där en parkering med plats för minst 200 bilar planeras direkt söder om Konstgräsarenans läge.
Den ska nås via en ny lokalgata i området som ska vara infart för både fotbollsanläggningen och det nya industriområdet.
Räddningstjänsten vill att gatan ska vara genomfart till Fönstergatan, men det är enligt planförslaget inte möjligt då kommunen inte äger marken närmast Fönstergatan.

Ny rondell
En ny rondell ska byggas i korsningen Falkängsgatan Södra Ringleden där också den nya infarten till Ceos ska ansluta. Där ska också bli en säkrad övergång för en gång- och cykelväg, troligen med trafikljus av varselmodell.
En geoteknisk undersökning som gjordes i november i fjol visar att det krävs omfattande urgrävning och återfyllnad inom stora delar av planområdet. Delar av området lämpar sig rent av mindre bra för byggnation. Översvämningsrisken är stor enligt de karteringar som gjorts. Det är ett skäl till att marken ska grävas ur och höjas. Den enskilt största posten i kommunen kostnader för exploateringen bedöms ligga på tio miljoner kronor. Massor ska tas från Krönsmon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om