"Parkering vore bättre"

Handlare Carita Thörn, som valt att slå igen sin butik, är bland annat kritisk mot torget och tror på kvällsöppna butiker under sommaren. Hon får medhåll av Håkan Rosin som är ordförande för Svensk Handel i Vimmerby. - Jag håller med om att torget används väldigt dåligt och att det vore bättre med parkering. Jag tycker också att handeln i Vimmerby dåligt tar hand om turisterna - intresset för kvällsöppet är svagt.

Vimmerby2012-01-07 05:06

När parkeringsplatser försvann från torget försvann också många kunder - det tycker Carita Thörn, som nu slagit igen sin butik i Vimmerby centrum.
Håkan Rosin, ordförande för Svensk Handel i Vimmerby, tycker inte heller att torget används på ett bra sätt under övervägande delen av året, när det inte är Sommartorg.

Stänga av för torghandel?
- Det är synd att torget står tomt så mycket. Frågan är om en så stor yta ska vara outnyttjad bara för att det är torghandel en dag i veckan. Helst såg jag att det var parkering över hela torget. De 3-4 vagnar som står på torget på torsdagar skulle kunna vara på andra sidan, vid Sandströms, Nordea och Rådhuset. Alternativet är att man stänger av den del av torget där vagnarna står nu, den dag det är torghandel.
- Å andra sidan är den delen av Storgatan där Carita haft sin butik en av de med mest p-platser. Jag tror man kommer upp i 12-13.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om