Partiet sätter press – uppmanar politikerna att avgå

Tidigare har Centerpartiet uppmanat Ingela Nilsson Nachtweij och Erik Paulsson att lämna sina politiska uppdrag – utan resultat. Nu har partiet gjort ett nytt uttalande i frågan.

 Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij.

Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij.

Foto: Arkiv

Vimmerby2021-01-25 07:50

I ett pressmeddelande, som kom under måndagsmorgonen, skriver Centerpartiet att de fått en rad frågor angående partiets ställningstagande kring de förtroendeuppdrag som Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij har.

"Centerpartiet har uppmanat Erik Paulsson och Ingela Nilsson Nachtweij att avsäga sig samtliga politiska uppdrag. Uppmaningen var att det skulle ske senast inför det kommunfullmäktigesammanträde som skulle hållas per den 21 september 2020. Vi kan nu konstatera att uppmaningen inte har hörsammats. På grund av detta har nu kommunfullmäktigegruppen och kommunkretsstyrelsen gemensamt beslutat att vi snarast kommer ersätta med andra centerpartister på de uppdrag där vi kan", skriver partiet i pressmeddelandet.

Centerpartiet hänvisar till en kandidatförsäkran som gäller alla kandidater i partiet, där det står följande:"Om gruppen (normalt fullmäktigegruppen eller kretsstyrelsen) uttalar att den inte längre har förtroende för dig som representant oavsett det eventuella brottets eller incidentens art avsäger du dig omedelbart de uppdrag du har fått genom Centerpartiet."

Ingela Nilsson Nachtweij avgick som kommunstyrelsens ordförande i oktober, 2019, efter en tids turbulens. Nyligen gjorde hon en oväntad comeback i fullmäktige. Erik Paulsson uppmanades att lämna Centerpartiet i juni 2020.

* Vi kommer följa upp Centerpartiets nya avgångskrav under dagen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!