Partyband fixar festen i påsk

Påskhelgen blir fylld av fest i Vimmerby. Bland annat kommer det välkända partybandet 2 Blyga Läppar till Pumpen i Södra Vi på Påskdagen.

Bandet 2 Blyga Läppar spelar på Pumpen i Södra Vi på Påskdagen.

Bandet 2 Blyga Läppar spelar på Pumpen i Södra Vi på Påskdagen.

Foto: Pressbild

Vimmerby2019-03-30 21:00

Påsken ligger sent i april i år men redan nu är flera spelningar inbokade hos kommunens uteställen. Club Prime har aviserat att deras stora påskfest kommer att ske på Långfredagen, men har inte specificerat upplägget än. Kharma har också planer på att ha öppet, men har inte spikat några detaljer.

– Vi håller på att bygga om ännu, men ska vara klara i god tid till påsk. Jag har några krokar ute vad det gäller artister, men inget är klart än, säger Christopher Novratidis.

Pumpen i Södra Vi satsar på två fester under påskhelgen. På Långfredagen får de danssugna ta del av Casanovas och Expanders som bjuder upp till nonstop-dans. På Påskdagen kommer partybandet 2 Blyga Läppar till Pumpen.

– De har varit här tidigare och gjort riktig succé. Bandet har verkligen förmågan att få med sig publiken och det är ingen vågad gissning att konserten blir utsåld, säger Mats Nilsson.

Historien om bandet 2 Blyga Läppar påbörjades av Uffe Bergstrand i Kalmar för drygt tio år sedan.

– Jag hade skrivit en låt som jag spelade för kompisar på fester. Min gamla barndomsvän Linus Sundvall fick nys om den och jag fick komma till hans studio i Stockholm och spela in låten som sedan fick spridning på nätet. I takt med att intresset ökade spelade vi in fler låtar och på den vägen är det, säger Uffe Bergstrand.

2014 bildades själva bandet och började spela live. De fick snabbt rykte om sig att vara ett riktigt partyband och skaffade sig en trogen publik.

– Sedan har det rullat på med spelningar och nya skivor och vi är i stort sett samma sex killar i bandet fortfarande som mer eller mindre lever på det här, säger Uffe Bergstrand.

Bandet gör i regel ett 50-tal spelningar om året runt om i landet.

– Intresset är i stort sett lika stort var vi än kommer. Sommaren är förstås den bästa säsongen, men vi håller igång året runt. För ett par veckor sedan arrangerade vi en partykryssning som fick väldigt bra respons.

I påsk blir alltså Södra Vi och Pumpen ett av stoppen på turnén för bandet.

– Vi har spelat både där och på Örsåsa tidigare och det brukar bli bra drag. Vårt mål är att sprida glädje och vi vill att alla som lyssnar på oss ska vara delaktiga och sjunga med så vi gör musik som passar för det och bjuder på en häftig show, menar Uffe Bergstrand.

2 blyga läppar firade dessutom nyligen att deras låtar blivit spelade på Spotify över 100 miljoner gånger.

2 Blyga läppar spelade på Pumpen i mars 2018 senast.
2 Blyga läppar spelade på Pumpen i mars 2018 senast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!