Så blir vädret i trettonhelgen

Ett varierande vinterväder med både minusgrader och plusgrader är att vänta. Men trettondagen, då många är lediga, ser ut att bjuda på sol.

Hur länge blir snön kvar? Det är osäkert, framåt väntar både kallare och varmare väder.

Hur länge blir snön kvar? Det är osäkert, framåt väntar både kallare och varmare väder.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2022-01-06 06:00

Under onsdagen, trettondagsafton, vaknade Vimmerby upp till ett vitt snötäcke, men med runt noll grader i luften. Senare under eftermiddagen och kvällen drog kallare temperaturer in och vädret klarnade upp under natten.

– Under trettondagen väntas det bli klart och kallt, jag tror inte vi ens kommer upp i plus som högst under dagen, i ert område blir det nog 2-3 minusgrader som högst, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI. 

undefined
Trettondagsafton bjöd på snö, men temperaturer runt 0 på dagen, vilket resulterade i en hel del slask i centrala Vimmerby.

Trettondagen ser ut att bjuda på fint väder och då gäller det att passa på att njuta, för det blir kortvarigt. 

– Solen står lågt, men den får stort utrymme imorgon.

Men till fredagen ser det lite mer ostadiga vädret ut att återvända, med ökande molnighet, mildare temperaturer och ett nederbördsområde.

– Under dagen så är det troligtvis övervägande snöfall, men sen eftermiddag till kväll så är temperaturen runt noll grader och då kan det bli inslag av blötsnö.

undefined
Hur länge blir snön kvar? Det är osäkert, framåt väntar både kallare och varmare väder.

Att avge någon detaljerad prognos för helgens väder är svårt enligt Söderberg, men hon berättar i stora drag om vad vi kan förvänta oss.

– Det ser ut att tidvis bli mycket moln och runt noll grader och perioder med nederbörd. Måndagen ser ut att vara liknande som helgen, men det kan tillfälligt bli kallare och mer omfattande nederbörd. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!