Pelarne och Djursdala läggs ned

Tvingas barn- och omsorgsnämnden i Vimmerby skära ned sin verksamhet nästa år med tre procent är det skolorna i Pelarne och Djursdala som ryker. Det slog nämnden fast vid sitt sammanträde på onsdagen när man behandlade budgeten och tog fram en konsekvensbeskrivning på kommunstyrelsens begäran om "besparingar".

Vimmerby2004-04-01 06:24

Nu lär det inte finnas någon politisk vilja att lägga ned de båda skolorna och slutresultatet kan mycket väl bli att verksamheten i Pelarne och Djursdala flyter på som vanligt.
Men nämnden är skyldig att ta fram de här uppgifterna och sedan är det kommunstyrelsen och i sista hand kommunfullmäktige som ska säga sitt.
I åtgärdsprogrammet för att spara pengar finns också att skolan ska börja ta betalt för pedagogiska måltider. Cirka 200 lärare äter idag tillsammans med barnen i skolan. Det gör de gratis.
Nu vill barn- och ungdomsnämnden att de betalar 15 kronor per måltid. I gengäld erbjuds all personal att äta pedagogiska måltider.
Under sammanträdet konstaterades att barnomsorgen i kommunen lever en mycket trångt och besvärligt liv. Barnkullarna ute i verksamheten är alldeles för stora.
Därför vill socialdemokraterna tillskapa ytterligare 40 platserunder 2005, något de borgerliga sade nej till i dagsläget.
Man vill först utvärdera de 60 nya platser som tillkommit under 2004.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om