Pengar till landsbygden

På torsdagen sjösattes det nya landsbygdsprogrammet som ger 35 miljarder kronor. Jordbruksminister Eskil Erlandsson invigningstalade på Elmia i Jönköping. - Lantbruksmässigt blir det ingen direkt skillnad mot förut, men i övrigt kan det bli många intressanta projekt, säger Per-Åke Svensson konsult på LRF i Vimmerby.

Vimmerby2007-01-26 08:08

Det nya landsbygdsprogrammet är ett sjuårigt projekt som sträcker sig fram till 2013. Programmet är regionalt skräddarsytt av länsstyrelserna och målet är livskraftigt företagande på landsbygden.
- Landsbygdsprogrammet innebär en möjlighet till ökad sysselsättning på landsbygdens samtidigt som det är ett kraftfullt stöd till skyddet av landskapets kultur- och miljövärden, sa kulturministern vid sitt tal i Jönköping.
Inom ramen för landsbygdsprogrammet finns en rad möjligheter att på olika sätt främja produktionen och förädlingen av förnybar energi. Flera av åtgärderna är av investerings- eller projektstödskaraktär. Hur stor andel av landsbygdsprogrammets totala budget som fördelas till insatser för produktion av förnybar energi beror till stor del på intresset bland aktörerna och på hur länen prioriterar dessa projekt framför andra.
Stöd kan bland annat sökas till kompetensutveckling, investeringar, förädling och samarbete kring produktutveckling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om