Pensionärerna som drar in storkovan

Förra året drog de pigga pensionärerna i Vimmerby Hockeys supporterklubb Offside in mer än 750 000 kronor till klubben. Och verksamheten, där den äldste medlemmen är 92 år, bara växer.

På tisdagen var ett 40-tal medlemmar från supporterföreningen Offside på plats på ett tryckeri i Vimmerby och drog in några av de 750 000 kronor som man årligen bidrar med till Vimmerby Hockeys verksamhet.

På tisdagen var ett 40-tal medlemmar från supporterföreningen Offside på plats på ett tryckeri i Vimmerby och drog in några av de 750 000 kronor som man årligen bidrar med till Vimmerby Hockeys verksamhet.

Foto: Micael Rundberg

VIMMERBY2018-11-21 08:00

För att får vara medlem i den yttersta vitala föreningen Offside, som bildades för 22 år sedan, krävs egentligen bara en sak. Du måste vara pensionär.

Årligen utför de drygt 60 medlemmarna tusentals arbetstimmar åt företag i trakten – och alla intäkter går oavkortat till Vimmerby Hockeys verksamhet. I första hand till ungdomsverksamheten.

– Jag tror att det här är unikt. I fjol drog vi in 752 000 kronor – och alla medlemmar jobbar ideellt åt föreningen, berättar ordföranden Sten Karlsson.

Bland medlemmarna i Offside är det dock långt ifrån alla som har hockeyanknytning.

– Det här är mycket en social grej också. Vi träffas, jobbar, snackar, skrattar och dricker lite kaffe.

På tisdagen var det dags för ett rejält arbetspass. Ett tryckeri behövde hjälp med att limma reklamprodukter i tidningar de hade tryck. 45 000 stycken närmare bestämt. Och Offside hade mobiliserat en 40 personer stor styrka.

– Var och en jobbar så mycket man själv orkar, kan och vill. En del jobbar en timme, andra fyra. För Vimmerby Hockey är det så klart fantastiska pengar, men även för företagen som anlitar oss blir det en bra affär jämfört med att ha egen anställd personal, berättar Sten Karlsson.

Egentligen har Offside bara ett problem just nu. Man behöver bli ännu fler medlemmar.

– Samtidigt försöker vi föryngra vår organisation. Så nu söker vi ungdomar i 65-70-årsåldern som vill hjälpa till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!