Perfekt läge - men ingen vill hyra

Sexhundrakvadratmeter i stans nyaste butiksområde. Men det går minst sagt trögt att hitta ny hyresgäst till lokalerna som Storehouse lämnade för drygt ett och ett halvt år sedan. - Jag förstår faktiskt inte det här. Kanske de rikstäckande kedjor vi jobbar med tycker att Vimmerby är för litet, säger Christopher Taube på fastighetsbolaget SPD, Scandinavian Property Development.

Vimmerby2010-10-22 06:15


I februari har butikslokalen på Fiskaregatan 6 stått tom i två år.
- Det här är konstigt. En nybyggd och fin lokal på 600 kvadratmeter, precis vad de flesta kedjor brukar vilja ha, och läget är definitivt ingenting att klaga på, säger Håkan Ericsson, butikschef hos grannen ÖoB.

Funnits intressenter
Han hade hoppats på en ny hyresgäst, åtminstone en tillfällig sådan, till sommaren.
- Och då pratar jag om förra sommaren. Men det har inte hänt ett dugg. Vi klarar oss bra och har över 5 000 kunder i veckan, men det är klart att det är viktigt att vi är fler som drar folk till handeln i Vimmerby.
Butiksområdet som idag har hyresgäster som Netto, Jem&Fix, Intropris, ÖoB och Expert ägs av SPD Fastigheter. Scandinavian Property Development är ett fastighetsbolag som bland annat jobbar med utveckling av handelsområden och kommersiella fastigheter. SPD har haft flera intressenter under den tid lokalen stått tom, men ingen har fullföljt.

"För litet"
I januari i år pratade vi med Christopher Taube, partner i SPD, som jobbar med uthyrning av lokaler och anskaffning av ny mark. Då trodde han att den ekonomiska krisen 2009 låg bakom problemen att hitta hyresgäst.
Nu har han svårare att hitta en förklaring.
- Det har gått lång tid. Det är bra läge, bra grannar, bra trafik i området - det här är lite konstigt. Jag förstår det inte riktigt. Men det kan vara så att de stora kedjor vi oftast jobbar med tittar på Vimmerby och säger "för litet". Men då glömmer man att Vimmerby har stort upptagningsområde och väldigt mycket turister under sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om