Personalproblem i kyrkan - igen

Kyrkoherde Eva-Lena Karlsson i Vimmerby kritiseras för att inte kunna leda och lyfta sina medarbetare. Två anställda i pastoratet ska ha tagit tjänstledigt av den här orsaken. - Visst har vi haft problem, men vi försöker också lösa dem. Därför har kyrkonämnden avsatt 70 000 kronor för en extern konsult och arbetet drar igång under hösten, säger Eva-Lena Karlsson.

Vimmerby2011-06-30 06:28

I en insändare till vår tidning, där avsändaren "Undrande kyrkobesökare" vill vara anonym, framgår det att Vimmerby församling än en gång dras med interna problem:
"Att Svenska kyrkan är känd för sin dåliga arbetsmiljö är ju ingen nyhet och nu är det dags igen i Vimmerby församling.
Två personer har begärt tjänstledigt på grund av problem med sin chef. Att vara en bra chef är för det mesta inget som kommer alldeles av sig självt, det krävs mycket utbildning, handledning med mera för att kunna möta, bemöta, leda och lyfta sina medarbetare. Kanske är det där det brister?
Att sedan kyrkopolitikerna väljer att stoppa huvudet i sanden är ju också ytterst beklagligt och visar att man inte alls förstått att man som politiker är ytterst ansvarig för arbetsmiljön.
Våga lyfta fram problemen i ljuset, sök extern hjälp, prata med dom inblandade, så kanske ingen behöver ta tjänstledigt av denna orsaken. Reagera nu och ta tag i problemen. För inte kan det väl vara som det viskas ibland folk, att det vilar en förbannelse över Vimmerby församling?"

Enligt uppgift ska de båda anställda ha begärt ett års tjänstledighet vardera och i samtal med en av dem bekräftas att anledningen till dennes ansökan om tjänstledighet är dålig arbetsmiljö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om