Peter headhuntades till toppjobbet på Björkbacken: "Jättekul"

På sistone har det skett flera chefsskiften i Vimmerbys restaurangvärld. Nytt är bland annat att Peter Sandberg går från bowlinghall till hotell. "Det känns jätteroligt", säger han.

Peter Sandberg har headhuntats som ny restaurangchef på Björkbacken i Vimmerby. I den nya rollen tror han sig ha nytta av att tidigare ha jobbat som kock, men också mycket med logistik.

Peter Sandberg har headhuntats som ny restaurangchef på Björkbacken i Vimmerby. I den nya rollen tror han sig ha nytta av att tidigare ha jobbat som kock, men också mycket med logistik.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-10-05 20:00

För ungefär ett år sedan kunde Vimmerby Tidning skriva om den nya chefsrekryteringen som gjorts i Vimmerbys bowlinghall. Peter Sandberg hade då headhuntats som ny plats- och restaurangchef dit.

Han uttryckte förhoppningar om att kunna ta restaurangen i bowlinghallen till nya höjder, genom att göra små förändringar i taget.

– Det är verkligen som att komma hem. Jag märker ju att det är det här jag gör bäst, sa Peter Sandberg om sin nya roll.

Men på bowlinghallen blev han inte kvar särskilt länge. Snart går han in som restaurangchef på Björkbacken och efterträder då Simon Johansson, som väljer att byta bransch. Fram till det faktiska skiftet, som sker den 1 november, kommer de att jobba sida vid sida med varandra.

– Det är en stor verksamhet att reda ut, så vi gör så för att det ska bli en mjuk övergång, säger Björkbackens vd Anneli Rimås om förändringen.

Peter Sandberg är förväntansfull inför sitt nya uppdrag och uttrycker att det ska bli både spännande och roligt att ta sig an det. Med en bakgrund som kock känner han sig hemma i restaurangvärlden och arbetsuppgifterna han kommer att ha på Björkbacken liknar de han har i sin nuvarande tjänst.

– Fast nu blir det med lite mer struktur och ordning, vilket jag behöver för att fungera. Som det är nu står jag vid en bardisk och skriver scheman mitt bland alla gäster. Det är inte hållbart, säger Peter Sandberg.

undefined
Peter Sandberg, till höger, säger att det är med skräckblandad förtjusning han tar över stafettpinnen från Simon Johansson. "Simon är både duktig och omtyckt", säger Sandberg.

Han beskriver att det är en faktor han uppskattar mycket med att komma till ett större företag, att det mesta man behöver veta finns dokumenterat och att han som ny chef inte kommer att behöva "uppfinna hjulet" varje gång ett beslut ska tas.

Hur gick det då till när Peter Sandberg rekryterades till sitt nya toppjobb? Tjänsten annonserades aldrig ut, så han slapp söka den aktivt. I stället blev han headhuntad till tjänsten, precis som när han började sin förra tjänst på bowlinghallen.

– Det kändes stort bara att få frågan. Det tyder ju på att man gjort något bra, säger Sandberg.

Det svaret följs av en rad komplimanger från Anneli Rimås om hur han är som person och hur väl hon tror att han kommer att passa i personalgruppen.

Har Peter några sidor som ni är oroliga för inte kommer att fungera i gruppen?

– Det lär vi märka, men vi hoppas på lite färre pranks och att man slipper bli skrämd varje gång man går runt ett hörn, säger Rimås och berättar att Simon Johansson kan vara en riktig prankster.

undefined
"Vi hoppas på lite färre pranks och att man slipper bli skrämd varje gång man går runt ett hörn, säger Anneli Rimås (till höger) och berättar att Simon Johansson (i mitten) kan vara en riktig prankster.

Vi riktar åter fokus mot Peter Sandberg.

Var det ett svårt val att tacka ja till tjänsten?

– Nej, i just det här fallet tycker jag faktiskt inte att det var det. Dels får jag bättre arbetstider, det blir färre kvällar och helger vilket gör det lättare att få ihop livet med familjen. Sen är det också som sagt bättre struktur här och jag är en strukturmänniska.

Hur kommer man som gäst på Björkbacken märka att du tagit över rodret?

– Jag hoppas inte att de kommer att märka någon större skillnad. Både jag och Simon är väldigt öppna, utåt och välkomnande, och har inga problem med att ta gäster. På så sätt är vi ganska lika, värmen finns där.                                                            

undefined
Simon Johansson slutar sin tjänst på Björkbackens restaurang den 1 november. Då tar Peter Sandberg över.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!