Pia är hela Hund-Sveriges "Eldsjäl"

Pia Nilsson, Vimmerby Brukshundklubb, har fått Svenska Brukshundklubbens fina utmärkelse "Årets eldsjäl".
- Fantastiskt roligt, och lite otroligt. Efter 20 år som instruktör tycker jag fortfarande att det bästa som finns är att försöka locka fram glädjen hos hundägare i att träna sina hundar.

Tillsammans med Agria delar Svenska Brukshundklubben ut stipendier  till bland annat "Årets eldsjäl" och den som får utmärkelsen 2015 är Pia Nilsson, instruktör i Vimmerby Brukshundklubb. Övriga på bilden är Peter Rimsby, generalsekreterare i Svenska Brukshundklubben, Agrias representant Amanda Johansson och Rolf Weiffert, förbundsordförande i Svenska Brukshundklubben.  Foto: Anna Persson

Tillsammans med Agria delar Svenska Brukshundklubben ut stipendier till bland annat "Årets eldsjäl" och den som får utmärkelsen 2015 är Pia Nilsson, instruktör i Vimmerby Brukshundklubb. Övriga på bilden är Peter Rimsby, generalsekreterare i Svenska Brukshundklubben, Agrias representant Amanda Johansson och Rolf Weiffert, förbundsordförande i Svenska Brukshundklubben. Foto: Anna Persson

Foto:

Vimmerby2015-05-13 06:46


Hon har varit ordförande, utbildningsansvarig, tävlingssekreterare, spårläggare. Säg vad Pia Nilsson inte varit i Vimmerby Brukshundklubb.
- Jag brukar hålla mig från köket! Men jag brinner verkligen för klubben.
Nu säger hon att hon "bara" är instruktör och sitter i valberedningen. Som en av få instruktörer är hon själva förutsättningen till att den breda kursverksamheten inom Vimmerby Brukshundklubb ska fungera, att det blir fortlöpande valpkurser, grundkurser, fortsättningskurser och kurser i tävlingslydnad och agility.
När hon fick ett telefonsamtal från Svenska Brukshundklubben en kväll i våras hade hon först lite svårt att tro att den som ringde inte skojade med henne.
- Att juryn hade utsett mig till "Årets eldsjäl" - det råkade vara den 1 april så jag funderade på om jag kände igen rösten och sa att "det där går jag inte på".
Men det var inget lur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om