Pippi får en ny miljö

Om tre månader invigs den nya Pippimiljön i Astrid Lindgrens Värld. Och vd Mikael Ahlerup tycker att jättesatsningen känns rätt, i dystertider. - Genom att investera 23 miljoner i besöksnäringen i tider som präglas av varsel, nedskärningar och ekonomiska krisrubriker visar att vi är den motor vi ska vara. Vi räknar med att det ska ge effekter på övrigt näringsliv precis som investeringarna inför 2007 gjorde.

Astrid Lindgrens Världs vd Mikael Ahlerup pekar ut den stora sjön, där bottenplattan just nu håller på att gjutas. I Pippimiljön ska få ett hamnkvarter med restaurang och café.

Astrid Lindgrens Världs vd Mikael Ahlerup pekar ut den stora sjön, där bottenplattan just nu håller på att gjutas. I Pippimiljön ska få ett hamnkvarter med restaurang och café.

Foto:

Vimmerby2009-03-10 07:18


Den nya Pippimiljön växer fram - men det röda Villa Villekulla ser knappast ut som ett Villa Villekulla i de förbipasserande bilisternas ögon.
- Vi har fått en och annan fråga, men "skalet", som kommer att göra huset till Villa Villekulla, byggs i Skåne precis som båten, förklarar Mikael Ahlerup.

Nästan fullskala
Pippi Långstrump är parkens överlägset populäraste karaktär. Den nya miljön, fyra gånger så stor till ytan som den gamla, kommer att kunna ta emot sittande publik i storleksordningen 1 000-1 500 personer. Villa Villekulla ska också kunna erbjuda upplevelser som är något mer eggande att "springa in, gå upp på balkongen och springa ut igen".
- Tvåvåningshuset är inte i fullskala, men i samma storlek som tant Bergs hus. Varje våning är 35 kvadratmeter och huset kommer att vara fullt med möbler och roliga prylar att känna och klämma på. Med ny teknik ska det också kunna bli roliga överraskningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om