Pippi flyttar till nytt Villa Villekulla

Astrid Lindgrens Värld investerar 20 miljoner kronor i en helt ny Pippimiljö - på en helt annan plats i parken. - Det här är nödvändigt om vi ska växa. När vi växer växer också trycket på vår populäraste figur och då måste vi också kunna erbjuda en bra upplevelse, säger vd Mikael Ahlerup.

Vimmerby2008-11-07 07:13


Redan efter det publikmässigt storslagna rekordåret 2007, då hela Vimmerby och ALV hundraårsjubilerade till Astrid Lindgrens ära, drogs slutsatsen Pippimiljön vuxit ur kostymen.
- När vi har som mest folk i parken får man ingen bra upplevelse vid Villa Villekulla, där vi har vår i särklass populäraste rollfigur. Det är trångt, folk ser inte, kommer inte fram till Pippi, det är svårt för skådespelarna, säger Mikael Ahlerup.

För trångt
Tanken på en utveckling av miljön, till ett "Pippi på de sju haven" med pirattema som kan attrahera de något äldre barnen, den presenterades på TUR-mässan i Göteborg redan 2006. Och tanken finns kvar - i en framtid.
- Men vi kan inte ta nästa steg förrän vi gör bästa möjliga av den verksamhet vi har idag.
I väntan på Söderhavet blir det nu en ny Pippimiljö, till ytan fyra gånger så stor, på ny plats mellan Lilla Staden och där man nu ska bygga rondell.
En plats som inte bara innehåller fysiska möjligheter att växa utan också stärker den röda tråden till Astrids författarskap, poängterar en nöjd vd; ni minns väl hur den första boken om Pippi Långstrump börjar: "I utkanten av den lilla, lilla staden låg en gammal förfallen trädgård. I trädgården låg ett gammalt hus, och i huset bodde Pippi Långstrump. Hon var nio år och hon bodde där alldeles ensam."
- Så när man kommer från vår Lilla Staden och går vägen mot nya Villa Villekulla har vi tagit ett steg närmare sagan.
Miljön ska stå klar 6 juni 2009 och det är ett helt nytt Villa Villekulla Pippi får att husera i.
- Ett större hus, inte full skala men lika stort som Lottas hus på Bråkmakargatan. Med två våningar och möjlighet att inreda med kök och allt. Och utanför ska man känna igen Pippis trädgård och en väldigt naturtrogen Lilla Gubben.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om