Pippi i Bulgarien

Bulgarien har redan nu uppmärksammat att det 2007 är hundra år sedan Astrid Lindgren föddes - med en stor Astrid Lindgren-festival, som nyligen avslutades i Sofia. Barndomsstaden Vimmerby representerades av centerpartisten Leif Larsson. - Det var stort och jag känner mig mycket stolt.

Vimmerby2006-06-17 04:18

Astrid Lindgren-festivalen i Bulgarien organiserades av Sveriges ambassad i Sofia i samarbete med Svenska Institutet med anledning av 100-årsminnet av författarinnans födelse. Festivalen, som inleddes den 26 maj och avslutades den 11 juni, sammanföll med det bulgariska firandet av "Barnens dag".
Bland de svenska gästerna fanns Anna-Karin Boqvist, jurist hos Barnombudsmannen, som bland annat talade om Barnombudsmannens arbete med barn på institution och asylsökande barn, barnboksförfattaren Ulf Stark, som medverkade i seminariet "Barnlitteratur som samhällets spegel" - och Leif Larsson, som representerade Vimmerby.
- Det upplevdes som något exotiskt att möta en person som kom från samma stad som Astrid och självklart känner man sig stolt i ett sånt här sammanhang. Astrid Lindgren uppfattas ju oerhört positivt och det var en stark upplevelse att möta både barn, vuxna och kulturpersonligheter som visade vilken betydelse Astrid Lindgrens författarskap har i Bulgarien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om