Pizzahuset mitt i Vimmerby är till salu

En välkänd fastighet i centrala Vimmerby är till salu. Det handlar om Drottninggatan 14, där Pizzeria Palma har sin restaurang.

Den här fastigheten på Drottninggatan 14 i centrala Vimmerby ligger ute till försäljning.

Den här fastigheten på Drottninggatan 14 i centrala Vimmerby ligger ute till försäljning.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-03-20 10:59

Utöver pizzerian består fastigheten av tre lägenheter. Utgångspriset är satt till 3,2 miljoner kronor.

– Den nuvarande ägaren har andra fastigheter och verksamheter som tar mycket tid, därför har han beslutat sig för att sälja. Det är en trevlig fastighet där restaurangen och alla lägenheter är uthyrda. Det handlar mest om att förvalta fastigheten, säger Sören Andersson på Fastighetsbyrån, som ansvarar för försäljningen.

Vad tror du om intresset?

– Det brukar alltid vara stort intresse när centrala fastigheter är till salu. Jag tror att det blir så den här gången också. Med tanke på att allt är uthyrt ska det inte vara några problem att sälja, som jag ser det.

Vad är det för standard på fastigheten?

– Den är rätt så bra. En av lägenheterna renoverades ganska nyligen, medan det finns lite att göra i en annan lägenhet. Överlag är det bra standard. Tidigare har det funnits planer på att måla om utvändigt, för att göra huset mer estetiskt tilltalande, men det får bli en fråga för den nya ägaren.

Påverkar försäljningen Pizzeria Palma på något sätt?

– Nej, inte alls. De har sitt hyresavtal och kommer fortsätta som tidigare. Det är ingen av hyresgästerna som påverkas, säger Sören Andersson.

Fastigheten är från 1929 och är totalt 318 kvadratmeter stor.                                                                    

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!