Pizzasuget som störst på nyårsdagen

Nyårsdagen är den mest hektiska dagen för landets alla pizzabagare. I år var inget undantag på pizzeriorna i Vimmerby där väntetiden snabbt drog iväg.

Det rådde febril aktivitet på Vimmerbygrillen.

Det rådde febril aktivitet på Vimmerbygrillen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2019-01-01 17:00

På Nyårsafton klär folk upp sig och intar trerättersmenyer med exempelvis Toast Skagen, Oxfilé, potatisgratäng och bearnaisesås samt något sött som avslutning i goda vänners lag för att fira det gångna året. På Nyårsdagen är det dock en helt annan tradition som gäller. Svensken och inte minst Vimmerbyborna beställer pizza och kebabtallrikar och intar dem gärna iklädda mysbyxor i soffan framför TV:n.

En koll med pizzerierna i Vimmerby säger att den här Nyårsdagen var suget efter pizza minst lika stort som andra år. Redan från öppningsdags vid lunchtid var det en strid ström av kunder och på eftermiddagen var väntetiden på att få en pizza från exempelvis Pizzeria Shalom tjugo minuter och upp till och med en timme lång på Vimmerbygrillen.

För att få det hela att flyta på så smidigt som möjligt under dagen gällde det att ha extra mycket råvaror förberedda och ha tillgång till extrapersonal. Några av stans pizzerior erbjuder hemkörning och deras bilar har gått i skytteltrafik runt om i stan för att stilla hungern hos många Vimmerbybor.

Vad det gäller vilken typ av pizza som är mest populär bland kunderna visar färsk statistik från företaget Onlinepizza som har över 2000 restauranger i landet anslutna till sin tjänst att Kebabpizzan numera är den som beställs mest. Den tidigare ledaren Vesuvio ligger tvåa bland svenskarnas favoriter följd av andra klassiker som Hawaii, Capricciosa samt Margherita.

Pizzan är extra populär på just Nyårsdagen.
Pizzan är extra populär på just Nyårsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om