Plan för villor vid Krön

Ett dussintal villor i ett sjönära läge vid Krön.Det är syftet med en detaljplan Vimmerby kommun tagit fram och som nu är ute för samråd.

Så har kan det se ut när planen blir verklighet. Ett dussintal villor med sjönära läge och en gemensam brygga. Illustration Vimmerby kommun

Så har kan det se ut när planen blir verklighet. Ett dussintal villor med sjönära läge och en gemensam brygga. Illustration Vimmerby kommun

Foto:

Vimmerby2011-02-22 07:13

- Det här är ett exempel på område där vi aktivt jobbar med landsbygdsutveckling och för att skapa strandnära läge på bostäder, säger stadsarkitekten Bo Klarén.
Redan för flera år sedan var det aktuellt med en detaljplan för ett mindre bostadsområde nära Krön, på ett område norr om Kröngården.
Då föll planerna eftersom Länsstyrelsen såg hinder i skyddet för landskapsbilden och i strandskyddet.

Kommunalt strandskydd
Nu är skyddet för landskapsbilden borta och kommunen har tagit över strandskyddsfrågorna.
- Inte för att vi har en annorlunda uppfattning om strandskyddet i grunden men vi har som sagt ett särskilt arbete för att ta vara på vissa områden för att skapa strandnära boenden, det här är ett sådant, säger Bo Klarén.
Planförslaget innehållet mellan tio och 14 tomter mellan landsvägen och sjön Krön på ett sex hektar stort område cirka sju kilometer norr om Vimmerby tätort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om