Planer för villatomter vid sjöar

Flera bostadsområden i sjönära läge planeras i Vimmerby kommun. Det rör sig om uppemot ett 30-tal nya tomter på en halvö i sjön Gissen och ett dussin tomter intill sjön Krön.

Vimmerby2012-02-16 07:30

I båda fallen är det privata exploatörer som tagit initiativ till de detaljplaner som är ute för samråd respektive utställning.
Planen för fastigheten Vennebjörke 2:4 vid Krön är ett ärende som varit aktuellt i många år. Området omfattar cirka sex hektar och ligger norr om såväl Vennebjörke by och större delen av den befintliga bebyggelsen utmed Krön.
Planen har varit ute för samråd hos myndigheter och sakägare. De synpunkter som kommit har reviderats eller kommer att att åtgärdas, exempelvis kommer frågan om strandskyddsdispens att hanteras separat som Länsstyrelsen krävt.

Särskild plan
- Vi har påbörjat ett arbete om en särskild plan för var det kan vara lämpligt med undantag från de generella strandskyddsbestämmelserna i kommunen och vid vilka sjöar det inte alls är aktuellt, säger Bo Klarén, stadsarkitekt i Vimmerby kommun.
Båda de aktuella planerna är beroende av att den planen kommer till. Men i och med att samtliga kommunala instanser som hittills behandlat detaljplanerna inte haft något att erinra, kommer de givetvis att hamna på listan där kommunen gärna ser sjötomter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om