Planer på bostäder vid Gästgivarehagen

Kommunen säljer gamla förskolan Vitsippan. Köpare är Lansens Bostadscity, som entreprenören Håkan Carlsson står bakom. Lansens Bostadscity avser att bygga bostäder på platsen. Men kommunstyrelsen är inte enig om försäljningen.

Fastigheten Lansen, förskolan Vitsippan legat, säljs. Köparen avser att bygga bostäder på tomten intill Gästgivarehagen.

Fastigheten Lansen, förskolan Vitsippan legat, säljs. Köparen avser att bygga bostäder på tomten intill Gästgivarehagen.

Foto:

Vimmerby2013-09-19 06:34


- Det är unikt att det finns entreprenörer som är villiga att bygga bostäder i Vimmerby med inriktning mot äldre hyresgäster. Då måste vi också kunna erbjuda attraktiva tomter, motiverar Micael Glennfalk, M, varför alliansen i kommunstyrelsen vill sälja fastigheten till Lansens Bostadscity för 900 000 kronor.
Sossarnas avslag röstades ner med 5-4.
S har tidigare framhållit att gruppboendet som ska flyttas från Näs hellre borde byggas på Lansen.
Redan då aviserade den borgerliga majoriteten andra avsikter med tomten. Det visar sig nu att det rör sig om en bostadsexploatering.
Enligt samhällsbyggnadschefens redogörelse till kommunstyrelsen vill Lansens Bostadscity bygga ett antal lägenheter på tomten. Både nya och bygga om de befintliga byggnaderna till bostäder med inriktning mot trygghetsboende eller gruppbostäder.
Tomten är på totalt 10 730 kvadratmeter och byggrätten är 2 000 kvadrat.
Den gällande detaljplanen anger bostäder, och samhällsbyggnadsavdelningen bedömer att flerfamiljshus är lämpligast.

Skydd för affärsidéer
Enligt Micael Glennfalk kan kommunen sälja tomten direkt så länge det bara finns en intressent som visat intresse.
- Vi kan inte gå ut och ta in bud så snart ett företag kommer med en idé, då röjer vi ju deras affärsidéer. Istället har vi låtit göra en värdering av fastigheten och anser att kommunen ska sälja till det priset - 900 000 kronor, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om