Planer på nytt färgstarkt firande i Vimmerby

Det finns planer på att bjuda på ett nytt och färgsprakande alternativ till nyårsaftons fyrverkerier i Vimmerby och utvecklingschefen Egon Karlsson hoppas att det hela ska utvecklas till en tradition.

Bilden visar en ljusshow mot en fasad under kulturnatten i Uppsala. Exakt hur Vimmerbys dito kommer att se ut, om det blir av, är ännu inte helt klart.

Bilden visar en ljusshow mot en fasad under kulturnatten i Uppsala. Exakt hur Vimmerbys dito kommer att se ut, om det blir av, är ännu inte helt klart.

Foto: Staffan Claesson

Vimmerby2023-11-13 20:30

Planen är att ett fackeltåg ska avgå från Källängsparken på nyårsaftons eftermiddag. Det ska leda fram till torget där det anordnas stämningsfull körsång i väntan på firandets stora höjdpunkt, en lasershow som projiceras direkt på Rådhuset. Vimmerby Camping ligger bakom initiativet till evenemanget och får stötning av bland annat Vimmerby kommun. 

– Jag tycker att det är ett jättehäftigt initiativ! Från kommunens sida stöttar vi med polistillstånd, ordnar med el och upplåter Rådhuset. Det är så jag tänker att man behöver jobba, har man organisationer eller föreningar som vill göra någonting för allas bästa så måste kommunen var med och stötta, säger utvecklingschefen Egon Karlsson.

undefined
Egon Karlsson är utvecklingschef i Vimmerby kommun. "Kanske kan man få till ett lugnare firande för barnfamiljer och på sikt kanske det kan bli en tradition", säger han.

Kostnaden för att arrangera showen är cirka 100 000 kronor men kommunen går inte in med några pengar utöver arbetstid, samma upplägg som vid årets höstmarknad.

– Då kan arrangören hålla sig till utförandet.

Hur tror du att det här tas emot?

– Jag hoppas att det blir jättebra, det blir ett alternativt firande lite tidigare på dagen. Kanske kan man få till ett lugnare firande för barnfamiljer och på sikt kanske det kan bli en tradition.

Just nu söker man efter fler samarbetspartners och Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping säger att ingenting är klart när det kommer till finansieringen ännu och att det inte är hundra procent säkert att arrangemanget blir av, därför vill han inte gå ut med information i det här läget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!