Planerar för 21 nya lägenheter

Vimarhem vill bygga 21 helt nya lägenheter på Pistolsmeden. Men först efter att en eventuell byggnation av ett trygghetsboende står klar. - I nuläget känns trygghetsboendet mer angeläget, men på sikt vill vi igång med Pistolsmeden också, säger styrelseordföranden Magnus Danlid (C).

I byggartagen. Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C) vill att Vimarhem fortsätter att bygga lägenheter. Vid Pistolsmeden kan det bli 21 nya för 38 miljoner.

I byggartagen. Vimarhems ordförande Magnus Danlid (C) vill att Vimarhem fortsätter att bygga lägenheter. Vid Pistolsmeden kan det bli 21 nya för 38 miljoner.

Foto:

Vimmerby2014-04-26 04:05


Sedan tidigare har Vimarhem långt gångna planer för byggnation på Pistolsmeden. Grundidén var ett hus med 21 lägenheter, där bottenvåningen skulle användas som gruppbostäder.
Men efter ett beslut av fullmäktige i januari 2013 tvingades Vimarhem att lägga planerna på is. Fullmäktige införde byggstopp för sitt bostadsbolag tills utredningen av ett trygghetsboende var klar. Efterdyningarna av den första utredningen blev turbulenta och utdragna, men i veckan presenterade Vimarhem en ny utredning som verkar falla i god jord hos kommunledningen.

38 miljoner
Det öppnar för att ta upp Vimarhems planer för området Pistolsmeden, som ligger i korsningen mellan Bondebygatan och Storgatan, på nytt.
Enligt förslaget vill Vimarhem bygga 21 nya lägenheter för 38 miljoner kronor. Standarden kommer att vara i nivå med Vimarhems senaste stora lägenhetsprojekt på Rönnbärsgatan.
- Vi ville bygga ett arkitektritat trevåningshus som passar in i stadsmiljön. Pistolsmeden är ett attraktivt område med närhet till Källängsparken och centrum, säger Danlid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om