"Planerat kraftvärmeverk bör flyttas"

Risken för översvämning är skäl nog för att det planerade kraftvärmeverket vid Tallholmen bör placeras någon annanstans. Det anser räddningstjänsten och får stöd för sin uppfattning av plan- och bygglovavdelningen som helst ser att en annan lokalisering eftersträvas.

Vimmerby2012-05-23 06:20

Det kommer fram i den detaljplan som nu är utställd för granskning och som tidigare varit ute för samråd.
Enligt samrådsredogörelsen är framför allt räddningstjänsten kritisk till den valda platsen.
Räddningstjänsten anser i sitt yttrande att säkerhetsskälen bör väga så tungt för den samhällsviktiga verksamheten som ett kraftvärmeverk innebär att man bör välja en annan säkrare och mer lämplig placering. Det är framför allt de översvämningsrisker som påvisas i de karteringar som gjorts för området som ligger till grund för den uppfattningen.

Låg räckvidd
Plan- och bygglovsavdelningen instämmer och förordar att i första hand bör en alternativ placering sökas, i andra hand kan man tänka sig att byggnaderna utformas så att de tål de översvämningar som påtalas i karteringarna.
Utöver detta påtalar räddningstjänsten att den höga byggnadshöjden, upp till 65 meter på delar av området, innebär att räddningstjänsten inte kan genomföra livräddande insatser och nödevakuering med de höjdfordon som man disponerar i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om