Ung man härjade vid Vimmerby resecentrum – sparkade bakut

En man i 25-årsåldern saknade tågbiljett när personalen ombord gjorde sin kontroll. Det föranledde en våldsam situation som han nu har åtalats för, med misstanke om flera brott.

En man står åtalad efter en händelse på Vimmerby resecentrum den 26 september i år.

En man står åtalad efter en händelse på Vimmerby resecentrum den 26 september i år.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2024-10-17 20:00

Enligt förundersökningen blev mannen, som åkte tåg på Stångådalsbanan, hotfull när personal där märkte att han plankade. De kontaktade av den anledningen polis, som mötte upp den hotfulla mannen på resecentrum i Vimmerby.

Där och då ska mannen ha varit lugn fram till den stund han förstod varför polispatrullen kommit dit. Efter att ha "gestikulerat aggressivt" mot tågpersonalen tog polisen tag i honom för att leda honom mot polisbilen. Det var då delar av det han nu har åtalats för skedde.

Enligt åtalet var mannen i det här läget våldsam mot patrullen och sparkade en av poliserna på knät. Som det beskrivs i förundersökningen sparkade han bakut, och gjorde motvärn genom att kränga med kroppen och försöka slita sig loss. Han ska också ha hotat polisen om våld både när de befann sig på resecentrum och på väg till arresten i Västervik.

Händelsen inträffade den 26 september i år, och det var även då han både grep och häktades. En dag senare anhölls han.

Nu står det klart att mannen åtalas misstänkt för våld- och hot mot tjänsteman, samt våldsamt motstånd. Han misstänks också för en rad andra brott som skett i andra delar av Småland under hösten, bland annat sexuellt ofredande och misshandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!