Plats i ledningen med lottens hjälp

Det blev hård strid in i det sista om socialdemokraternas platser i maktens kärna, kommunstyrelsens arbetsutskott. Så hårt och jämt att det gick åt en lottdragningen för att avgöra vem som ska sitta i arbetsutskottet de kommande fyra åren. Lotten föll till fördel för Eva Berglund.

Vimmerby2006-12-09 05:30

- Ja har aldrig varit md om att vi behövt lotta förut, men det är på sitt sätt bra att vi har fler engagerade personer än vad det finns uppdrag, kommenterar Jan Henriksson, ordförande i arbetarkommunen när han bekräftar vår tidnings uppgifter.
Det var när socialdemokraterna i Vimmerby kallats till medlemsmöte på torsdagskvällen som partiet skulle nominera sina kandidater till de olika politiska uppdragen i kommunen som det blev så hårt att det gick åt en lottdragning.
Tre till två platser
Socialdemokraterna har två platser i kommunstyrelsens arbetsutskott. Den ena är vikt för oppositionsledaren Jan Henriksson. Men till den andra platsen gick en oenig valberedning fram med två namn, dels Els-Marie Helge som placerades två på valsedeln vid provvalet i våras, dels Eva Berglund, fyra på valsedeln, men med tolv års erfarenhet från arbetsutskottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om