Plenisalen renoveras

Stadshusets foajé och plenisal ska renoveras i sommar. Foajén ska också kunna vara bibliotekets samlingssal. Två miljoner kronor kostar upprustningen som är den tredje etappen i renoveringsstafetten som pågått i flera år.

Vimmerby2007-06-16 04:18

Först gjordes stadskansliet om. Sen kafeterian. Därefter har lokalerna som Vimarhem, arbetsförmedlingen och senare ungdomskontoret flyttat ur gjorts om till arbetsplatser för barn- och ungdomsförvaltningen, omsorgsförvaltningen och socialkontoret.
Under våren har biblioteket fått något mera utrymme. En del är tidningshörnan i foajén och vid nyinvigningen av bibliotekets förvandlades foajén till en samlingssal. Något som biblioteket kommer att ta vara på oftare.
- Det passar väldigt bra vid berättarkvällar och andra arrangemang som biblioteket har, säger Carl-Axel Centerstig sedan kommunstyrelsens arbetsutskott sagt ja till att foajén och plenisalen ska renoveras för sammanlagt två miljoner kronor.
Pengarna ska täcka både byggkostnaderna och investeringar i inventarier. Dit hör exempelvis att klä om stolarna i plenisalen plus satsningar på bättre teknisk utrustning för bildvisning och på hörselhjälpmedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om