Polisen hittade narkotika för 150 000 kronor i förrådet

Med glimten i ögat går Polisen i Vimmerby/Hultsfred ut på sociala medier och efterlyser ägaren till ett större narkotikaparti som hittats i centrala Vimmerby på onsdagskvällen.

Narkotikan som polisen hittade i ett källarförråd i Vimmerby uppges vara värt i storleken 150 000 kronor.

Narkotikan som polisen hittade i ett källarförråd i Vimmerby uppges vara värt i storleken 150 000 kronor.

Foto: Johan Nilsson / TT

Vimmerby2022-04-29 12:15

Partiet som hittades, uppges av polisen vara värt i storleksordningen 150 000 kronor "på gatan". Men trots det tvivlar polisen på att ägaren ska höra av sig och göra anspråk på narkotikan. Annars välkomnar man ägaren att höra av sig till första bästa bemannade polisstation.

– Det rör sig om flera olika narkotiska preparat, och mängden är så pass stor att vi räknar det som Narkotikabrott av normalgraden. Det är mer än vad som räknas som ringa. Så mycket kan jag säga i alla fall, säger Ulf Gollungberg vid polisen i Västervik.

Men vilka preparat det är vill han hålla för sig själv. Fyndet ska nu skickas på analys för att polisen ska få veta mer om vad det rör sig om för substanser.

– De ska också se om det finns några fingeravtryck, säger Ulf Gollungberg.

I samband med den här husrannsakan som gjordes i ett källarförråd i centrala Vimmerby hittade polisen också två batonger, något som inte är tillåtet enligt lagen om knivar och andra farliga föremål.

– Troligen var det ett tips om att här kunde finnas något intressant för oss som ledde till den här husrannsakan i källarförrådet. Att vi fått fram någon uppgift om att det kunde finnas något här, säger Ulf Gollungberg.

Med hjälp av hund söktes förrådet igenom och det stora fyndet lät inte vänta på sig länge.

– Så nu väntar vi bara på ett analyssvar. Men i nuläget finns det ingen misstänkt i ärendet, säger Gollungberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!