Vimmerbybo hade flera hundra knarktabletter i ryggsäck

Polisen hittade den sovande Vimmerbybon i utkanten en måndagsmorgon i somras. I ryggsäcken hade mannen, som är i 45-årsåldern, runt 230 narkotikaklassade tabletter.

En Vimmerbybo i 45-årsåldern hade en stor mängd knarktabletter och även en mindre mängd pulver när han hittades sovande i Vimmerby av polisen.

En Vimmerbybo i 45-årsåldern hade en stor mängd knarktabletter och även en mindre mängd pulver när han hittades sovande i Vimmerby av polisen.

Foto: Johan Nilsson/TT, Arkivbild, redaktionell grafik

Vimmerby2023-09-01 05:30
undefined
Tramadol är ett narkotikaklassat läkemedel som är stark beroendeframkallande. Vimmerbybon hade 230 tabletter i sin ryggsäck när polisen hittade honom sovande vid vägkanten.

Polisen fick påringning om att en berusad person låg och sov intill Hällebackavägen i Vimmerby. När polispatrullen väckte honom visade han tydliga tecken på narkotikapåverkan. När han visiterades hittade polisen flera misstänkta preparat av narkotika i hans ryggsäck.

Det rör sig om 230 tabletter tramadol, tre tabletter ecstacy samt tolv gram pulver som polisen inte lyckats fastslå vad det är.

Mannen själv säger i förhören att det antingen är socker eller kreatin. Han erkänner brotten och säger att han köpt knarket i Oskarshamn ett par dagar tidigare, men vill inte säga av vem. 

Vimmerbybon åtalas nu för narkotikabrott av för innehavet samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!