Polishuset i Vimmerby stänger för renovering

Allmänheten hänvisas till Hultsfred när polishuset i Vimmerby ska renoveras för första gången på 50 år.

Förutom ökad säkerhet kommer polishuset att tillgänglighetsanpassas, bland annat med parkering och ramp i direkt anslutning till entrén.

Förutom ökad säkerhet kommer polishuset att tillgänglighetsanpassas, bland annat med parkering och ramp i direkt anslutning till entrén.

Foto: Lovisa Larsson Lamprecht

Vimmerby2024-08-02 05:00

Från och med den femte augusti får den som vill besöka polisstationen vända sig till Hultsfred. Den omfattande renoveringen kräver att polishuset i Vimmerby håller stängt för allmänheten under några månader.

– Man får hämta sitt pass och göra polisanmälningar i Hultsfred under tiden, säger kommunpolis Håkan Karlsson.

Flera regionala polisstationer har redan rustat upp sina lokaler. Förutom att öka säkerheten genom skottsäkra glas och förhörsrum skilda från resten av polishuset, kommer lokalerna även att tillgänglighetsanpassas med ramp och lättillgänglig parkering intill polishuset.

– Renoveringen är på grund av nationell förändring, men det är dags. Som det har varit hade någon kunnat hoppa in bakom disken i receptionen, säger Håkan Karlsson.

1974 flyttade polisen sin verksamhet till det gamla tingshuset på Kungsgatan i Vimmerby. Sedan dess har det endast skett underhållsarbete i lokalerna enligt Håkan Karlsson.

– Vi har väl målat om några rum innan och någon golvbeläggning, men det har inte varit några större operationer sedan vi flyttade in, säger Håkan Karlsson.

Renoveringsarbetet beräknas vara klart innan årsskiftet, tills dess huserar även delar av Vimmerbys poliser och personal på polisstationen i Hultsfred.

– Om allt går som det ska så hoppas vi på en liten invigning i december, säger Håkan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!