Politisk strid om ny placering

Näs expansion blir ett för svårt problem för gruppboendet precis intill. Nu vill kommunstyrelsen bygga ett nytt boende i Gästgivarehagen.
Fel plats, tycker oppositionen som hellre vill placera det vid gamla Vitsippans dagis.

Här på gräsplanen vill alliansen placera gruppboenddet som ska flyttas från Näs. S-oppositionen vill att kultur- och fritid och hembygdsrörelsen ska få med ett ord i frågan.

Här på gräsplanen vill alliansen placera gruppboenddet som ska flyttas från Näs. S-oppositionen vill att kultur- och fritid och hembygdsrörelsen ska få med ett ord i frågan.

Foto:

Vimmerby2013-08-23 06:27


- Framför allt vill vi att kultur- och fritidsnämnden ska få yttra sig över placeringen först, säger Helen Nilsson, S, oppositionsråd i Vimmerby.
Redan i dag är besöksströmmen till Astrid Lindgrens Näs ett bekymmer för de boende på gruppboendet som ligger alldeles intill parkeringsplatsen. De boende är känsliga för störningar och behöver ofta en lugn, bestående och stabil närmiljö.

Till Gästgivarehagen
Utifrån det och Näs expansionsplaner och sikte på ännu fler besökare gör att boendet ska flyttas. Den borgerliga majoriteten i kommunstyrelsen har ringat in gräsplanen vi Gästgivarehagen, intill brandkårsmuseet.
- Det är ett väl valt område. Det passar verksamheten, det finns den infrastruktur som behövs från GC-väg till fjärrvärme, säger Micael Glennfalk, M, ordförande i kommunstyrelsen.
Eftersom Vimarhem äger fastigheten intill Näs och hyr ut lokalerna till socialnämnden ger kommunstyrelsen i uppdrag till Vimarhem att projektera och uppföra en ny byggnad på den anvisade platsen. Det innebär också detaljplaneändring och markköp av kommunen.
Den socialdemokratiska oppositionen är inte alls överens med alliansen om valet av placering för boendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om