Politiska veteraner från Vimmerby fick partiets guldnål

Två politiska veteraner från Vimmerby kommun hedras med guldnålar av Centerpartiet för sitt mångåriga engagemang för partiet i kommunpolitiken.

Eva Svensson  och Bo Svensson har båda jobbat i åtskilliga år för Centerpartiet i Vimmerby kommun. På lördagen hedrades de med partiets guldnål.

Eva Svensson och Bo Svensson har båda jobbat i åtskilliga år för Centerpartiet i Vimmerby kommun. På lördagen hedrades de med partiets guldnål.

Foto: Pressbild

Vimmerby2023-03-26 11:50

Det är Bo Svensson som i höstas lämnade kommunfullmäktige efter 47 år! Utöver det har han haft ett flertal ordförandeposter och suttit i kommunstyrelsen i 35 år.

Eva Svensson har varit politiskt verksam i Vimmerby kommun i drygt två decennier. Hon har bland annat suttit i omsorgsnämnden som vice ordförande och som ledamot i den ihopslagna socialnämnden. Hon har även suttit i kommunfullmäktige i 20 år samt ett antal år i kommunstyrelsen.

När Centern i Kalmar län höll distriktsstämma på lördagen fick de båda centerpartisterna från Frödinge ta emot de hedrande guldnålarna. Det skriver Centern i Vimmerby i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!