Populära festen i parken återuppstår

Lyfta restriktioner gör det möjligt att se fram emot en sommar som kanske lite mer liknar somrarna vi minns innan pandemin. I Källängsparken kommer ett populärt inslag att återuppstå efter en längre pandemipaus.

Arbetet är i gång och i sommar blir det öltält i Källängsparken igen efter två års uppehåll, enligt Maria Wester på Brygghuset.

Arbetet är i gång och i sommar blir det öltält i Källängsparken igen efter två års uppehåll, enligt Maria Wester på Brygghuset.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-02-11 14:35

En tvådagarsfest med öltält i Källängsparken ägde rum senast sommaren 2019. Men somrarna 2020 och 2021 satte pandemin käppar i hjulen, som för så många andra arrangemang där människor samlas i större grupper.

Maria Wester på arrangerande Brygghuset är glad att man kan dra i startspakarna för att genomföra evenemanget igen.

– Vi har stått still med det här i två år nu, men nu är dokumentet öppnat. Det är underbart att köra igen, säger hon. 

Efter den långa pausen så är man redo att köra igång igen och det blir under två dagar i sommar och konceptet blir liknande som det varit tidigare år.

– Det blir två dagar och det kommer bli underhållning av lite lokala band. Det blir lite som det brukar vara, vi tar inte ut svängarna så mycket. Vi vet att om vi håller nere vissa av de kostnaderna så kommer det också mer folk om man betalar en lagom peng för att komma in, säger Maria Wester.

Vilka datum det blir i sommar är ännu inte helt klart.

– Datumet kan jag släppa nästa vecka, för det är inte riktigt helt spikat ännu, för det är otroligt många event runtom i landet just nu så all utrustning bara springer iväg, säger Wester. 

Men något som är klart är att man är peppad på att få upp öltältet i Källängsparken igen.

– Vi är väldigt, väldigt taggade på ett öltält, avslutar en glad Maria Wester. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!