Populära "Hästis" växer i höst

Ryttargårdens projekt "Hästis" där fritidsbarn får prova att rida och umgås med hästar har blivit så bra att verksamheten växer till hösten.- Vi kommer att kunna erbjuda 200 Vimmerbybarn att vara med. Det är en möjlighet för barn som aldrig annars skulle ha kommit i kontakt med hästar, säger Jenny Lindh, vikarierande ridskolechef.

Vimmerby2012-05-29 06:24


Hästarna Stjärna och Cobelina är Ryttargårdens minstingar. Och väldigt, väldigt snälla.
Därför passar de alldeles utmärkt när fritidsbarn kommer för närkontakt med hästar.

Ridning för fritidsbarn
"Hästis" drog igång under våren och är resultatet av tidigare samarbeten mellan Ryttargården och skolorna.
- Vi såg helt enkelt hur uppskattat det var. Många barn kommer inte i kontakt med hästar på ett naturligt sätt annars. - Det kan vara massor av olika skäl till det. Därför ville vi utveckla det här och ansökte pengar hos Sparbanksstiftelsen, säger ridskolechef Jenny Lindh.
Med hjälp av pengarna har man kunnat erbjuda ridning för barn på Vimarskolans fritidshem på tisdagar under våren. Till hösten växer "Hästis" och kommer att omfatta även fritidsbarnen på Astrid Lindgrens skola, Källbacken och Gullvivan.
- Vi räknar med att ta emot 200 barn och kör igång i september, två dagar i veckan. Varje fritids får komma hit med 50 barn och vi tar emot tio barn per tillfälle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om