Populära rektorn på AL-skolan tackades av: "Massor av kramar"

På fredagen tackades Anna Ljungqvist av efter sju år som rektor på AL-skolan.

Anna Ljungqvist önskade eleverna ett fint sommarlov under skolavslutningen i gymnastiksalen.

Anna Ljungqvist önskade eleverna ett fint sommarlov under skolavslutningen i gymnastiksalen.

Foto: Tilda Åkerman

Vimmerby2024-06-14 09:57

Det är inte bara gymnasieeleverna som slutar skolan på fredagen. Astrid Lindgrens skola höll skolavslutning i gymnastiksalen och efter att klasserna sjungit varsin sång för varandra, bland annat Hey Baberiba och Nu är det sommarlov, var det dags att tacka av rektorn Anna Ljungqvist, som slutar.

– Vi får se om jag kan prata sen eller om jag bara kommer att börja tjuta, sa rektorn innan allt drog igång.

Anna Ljungqvist har varit rektor för F-6 på Astrid Lindgrens skola sedan 2017, och väl på scen lyckades hon hålla ihop det.

– Ni vet nog alla att jag inte slutar för att jag inte tycker om den här skolan. Jag tycker så otrolig mycket om Astrid Lindgrens skola och den kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag tycker också om alla er elever som är så härligt olika, sa den avgående rektorn.

undefined
"Jag tycker så otrolig mycket om Astrid Lindgrens skola och den kommer alltid att finnas i mitt hjärta", sa den avgående rektorn Anna Ljungqvist.

Anledningen till att rektorn lämnar sin tjänst är att hon har långt till jobbet och har hittat ett jobb som ligger närmare.

– Sen ni fick veta att jag ska sluta så har ni varit så snälla och extra fina mot mig på skolan. Jag har fått massor av kramar och jag har fått höra att ni vill att jag ska stanna kvar och att ni kommer sakna mig. Så snälla som ni varit mot mig nu hoppas jag att ni kan ta med er och fortsätta vara mot varandra, sa rektorn i slutet av sitt sista tal till eleverna. 

Efteråt bjöd rektorn upp årskurs 6 på scenen. Rosor delades ut och man sjöng en sista sång tillsammans. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!