POPULÄRAST: Amanda och Linnéas mord i topp på iTunes

Mordpodden. Där har ni Sveriges just nu populäraste podcast.

Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson lanserade i förra veckan "Mordpodden" på Itunes. Nu ligger de etta.

Linnéa Bohlin och Amanda Karlsson lanserade i förra veckan "Mordpodden" på Itunes. Nu ligger de etta.

Foto: Arkiv

Vimmerby2016-05-02 12:41

I dag, måndag, gick Mordpodden nämligen upp som etta på iTunes topplista.

Personerna bakom podcasten är – som vår tidning tidigare har berättat – Vimmerbytjejen Amanda Karlsson och hennes kollega Linnéa Bohlin.

– Tack snälla! Det är ju en sak att komma in på listan och en helt annan att stanna kvar, men om det så bara är för en kvart så har vi ju iallafall varit där och det är väldigt häftigt! säger Amanda Karlsson när vår tidning kontaktar henne på måndagseftermiddagen och gratulerar till förstaplatsen.

Hade ni ens kunnat förutspå den här succén?

– Självklart fanns det ju en förhoppning och önskan om att det skulle gå bra. Annars skulle vi inte lagt ner så mycket jobb men att det skulle gå såhär hade jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro! Det känns helt fantastiskt. Alla timmar i studion har verkligen lönat sig, säger Amanda Karlsson.

Just nu finns två avsnitt av Mordpodden att lyssna till: Familjemordet i Norra Förlösa samt Hedersmordet i Högsby.

Vilka mordhistorier kan vi vänta oss framöver?

– Redan på söndag kommer det ett nytt avsnitt som vi valt att döpa till "modellmordet utanför Växjö" som handlar om en ung tjej som blir lurad av en man på sociala medier som utger sig för att vara en modellagent. Sedan kommer det ett äldre mord från 1991 där en kvinnlig taxichaufför blev mördad.

– Resten är inte helt spikade än.

Hur ska ni fira förstaplatsen?

– I dag utbildar vi forskare på LNU i podd-skapande och sedan är det bara att hugga in i ett nytt avsnitt så något speciellt firande kommer det inte bli men jag kan säga att vi fått otroligt mycket energi som vi tar med oss i det fortsatta skapandet, avslutar Amanda Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om