Positivt gensvar för Vimarhems förslag

Vimarhems förslag om trygghetsboende kan lösa konflikten inom Vimmerbyalliansen. Det tror Kristdemokraternas gruppledare Elisabeth Lago Nilsson. - Jag ser inte varför vi inte skulle kunna komma överens om det här, säger hon.

Vimmerby2014-04-24 05:57

I tisdags kväll presenterade Vimarhem sin nya utredning om en byggnation av trygghetsboende på Vimmerbyalliansens gruppmöte.
Förslaget innebär en tvärvändning från det kommunala bostadsbolaget: Vimarhem kan tänka sig att bygga ett trygghetsboende med åtta, tolv eller 16 lägenheter om man får göra det i sin takt och får kapitaltillskott från kommunen.
- Jag tycker att det är jättebra att Vimarhem kommer med en ny utredning och ser det här som ett klart steg framåt. Vimarhems alternativ är klart intressant och ett jättebra förslag, säger kommunstyrelsens ordförande Micael Glennfalk som varit en flitig debattör i frågan.
- Jag tycker att det känns jättepositivt. Vimarhem har tänkt kreativt och har gjort det vi har efterlyst. Nu får vi utreda det här förslaget ordentligt, säger Lago Nilsson, som även är ordförande i socialnämnden.
Frågan om trygghetsboende har orsakat en djup spricka inom Vimmerbyalliansen, och då främst mellan Centerpartiet och de övriga tre partierna. Förra hösten avgick centerpartisten Tomas Holgersson från sitt uppdrag som ordförande i det kommunala bostadsbolaget. Det är Holgerssons partikamrat, den nye ordföranden Magnus Danlid, som lagt fram det förslag som hela styrelsen nu står bakom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om