Posten i luften i dag – vädjar om hjälp från villaägarna i Vimmerby

Genom att dra nya turlinjer i centrala Vimmerby ska Postnord bli effektivare och spara pengar. När man idag flyger över staden för att kartlägga placeringen av alla villafastigheternas postlådor ber man sina kunder om hjälp.

Foto:

Vimmerby2017-04-01 07:10

När Posten ska effektivisera i Vimmerby tar man hjälp från luften – och av sina kunder.
Runt lunchtid i dag kommer Postnord låta flygfotografera Vimmerby (centralorten) för att se exakt var någonstans på respektive tomt som stadens villaägare har sin postlåda placerad.
– Vi inleder ett omfattande logistiskt arbete i syfte att effektivisera våra turlinjer. Vi uppskattar att vi idag, totalt med våra 21 postbilar som kör turerna i staden, kör närmare åtta mil ”i onödan” – dagligen. Det blir närmare ett halvt varv runt jorden per år, säger Liam Wechell, logistikchef för Postnord Sydost. 

Senast Posten gjorde en ”lådinventering” var i samband med att de senaste turlinjerna planerades, våren 1988
– Under årens lopp har postlådor flyttats, hus byggts och andra rivits. Det räcker egentligen att ett hushåll i en hörntomt flyttar lådan runt gathörnet för att det ska trassla till det rejält för oss.
Liam Wechell räknar inte med att man ska lyckas planera bort samtliga de åtta dagliga ”onödiga” milen.
– Nej, men i alla fall fem av dem. Om man slår ut det på ett år så handlar det om cirka 1 500 mil och en förväntad besparing för oss på närmare fyra miljoner kronor totalt.

För att underlätta dagens arbete vädjar Wechell till alla familjer som bor i villa i centralorten.
– Postlådorna är inte alltid helt enkla att se från luften, så för vår del underlättar det oerhört mycket om man markerar sin låda lite extra i dag  – från omkring klockan elva och ett par timmar framåt.

– Det behöver inte vara något märkvärdigt. Det räcker gott och väl med att exempelvis trä en vit kasse över lådan eller kanske lägga ett vitt lakan över den, så att det syns bra från luften, säger Wechell.

Alla som hörsammar Postnords uppmaning kan, som tack för hjälpen, räkna med helt fri leverans av post under de kommande 12 månaderna.
– Det är det minsta vi kan göra för att visa vår tacksamhet, avslutar Liam Wechell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om