Premiär för kylmat och ny matsal

Nu är kylmatsproduktionen i Vimmerby igång. När eleverna på Vimarskolan kom till vårterminen på tisdagen fick de inviga sin nya matsal och i praktiken också kylmatsköket.

Lukas Ingström och Alicia Flink klipper invigningsbandet och kompisarna ser spänt på.

Lukas Ingström och Alicia Flink klipper invigningsbandet och kompisarna ser spänt på.

Foto:

Vimmerby2011-01-12 07:10


- Nu kör vi skarpt och smygstartar med mat till eleverna på Vimarskolan, säger Sofia Svensson, kökschef i nya kylmatsköket.
Därmed är en minst sagt segsliten fråga framme vid målsnöret. Den första utredningen som också föreslog kylmat lades fram augusti 2004. Sedan dess har det varit olika bud om hur kök ska byggas och vilka kostsystem som ska användas.

Pengarna räcker - kanske
I juni 2009 satte kommunfullmäktige ned foten i riktning kylmat och ett nytt centralkök vid Vimarskolan. Senare spikades en kostnadsram till 25 miljoner kronor. Och trots en del mindre roliga överraskningar under byggnationen kan den fortfarande hålla.
- Jag har fortfarande den förhoppningen, men vågar inte säga mer än så i dag. Vi har tvingats schakta mer än väntat, och väggarna och taket i den gamla matsalen var riktigt dåliga så hela skalet måste bytas. Sånt kostar pengar, men förhoppningen är att 25 miljoner ändå räcker, säger Bo Lennstam, fastighetschef på kommunen.

Matsal i klassrummet
På skolan är elever och personal särskilt glada över just matsalen. Inte bara för att de nu har en ny och fin matsal.
- Vi har också fått tillbaka kafeterian, som tjänat som matsal hela hösten och det har varit tufft för många, högstadieeleverna har inte haft någon kafeteria alls att tala om, säger Sam Månsson, rektor för högstadiet.
Egentligen var det meningen att skolan skulle vara utan matsal någon vecka på höstterminen. Det blev hela hösten, och har krävt uppoffring av många, tycker områdeschefen Dan Törnblom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om