Prio på kost och socialen

En återgång till tillagningskök. Så mycket närproducerade råvaror som möjligt. Satsning på förbyggande insatser inom socialen. Ingen skattehöjning. Det är Vimmerbyalliansens högsta prioriteringar inför budgetåren 2014-2015.

Vimmerby2013-02-21 07:26


- Vi behöver satsa på den sociala sektorn för att komma åt de problem som allt för många människor brottas med. Vi kommer att se över hur vi kan jobba med förebyggande verksamheter i större utsträckning, säger Micael Glennfalk, M.
Kommunstyrelsen arbetar nu vidare med budgetförutsättningarna inför åren 2014-2015 som samlats i "Greppet 2". Ett dokument som sammanfattar de yttre förutsättningarna, behoven och de politiska ambitionerna. Utifrån det har nu tjänstemännen fått i uppdrag att ta fram ett underlag för budget.
- Detaljprioriteringar kommer i ett senare skede, men vi från alliansens sida lägger några huvudsakliga inriktningar, säger Micael Glennfalk.

Tillagningskök
Dit hör en återgång till flera tillagningskök runt om i kommunen. Det hör också ihop med den kostutredning  konsulten Mikael Palm gjort och som lades fram för kommunstyrelsen på tisdagen. Den ska närmast ut till partigrupperna innan det tas några beslut utifrån den.
 - Det finns ingenting i den som talar emot vår viljeinriktning, tvärtom, säger Glennfalk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om